تاریخچه
ماجرا از یک تیم فوتبال شروع شد. جمعی از جوانان محله مولوی وقتی از سر کار یا کلاس درس به منزل برمی گشتند برای ورزش کردن دور هم جمع میشدند و در کوچه های جمع وجور مولوی دو تا دروازه کوچک می کاشتند. البته تفریح، کار و درس آنها را از مشکلات اهالی غافل نکرده بود، مشکلات خانواده های بی سرپرست و یا بی بضاعت شده بود دغدغه همیشگی شان. اول تصمیم گرفتند خودشان پول جمع کنند و به خانواده ها برسند اما اوضاع بدتر از اینها بود، قرار گذاشتند که یک خیریه تشکیل بدهند و جوانها و سن و سال دارهای محله را دورهم جمع کنند. اینگونه معاک پا گرفت.
مردم محل همدل شدند. حاج عزیزاله میرزازاده منفرد، یکی از کسبه متدین محل ملکی را در اختیار جوانها گذاشت و پس از درگذشت او فرزندانش ملک را به معاک هبه کردند و همین شد نقطه ی آغازی برای ثبت قانونی و شکل گیری رسمی موسسه معاک.
معرفی معاک
بنیان معاک که در ابتدای فعالیت رسمی خود با نام مؤسسه فرهنگی مذهبی و خیریه حضرت علیاکبر(ع) به ثبت رسیده و هم اکنون در نوزدهمین سال فعالیت رسمی خود قرار دارد، چهار دهه قبل و با فعالیت در حوزه فرهنگی و مذهبی در منطقه پرآسیب و محروم دروازهغار و شهید هرندی در جنوب تهران گذاشته شده است.
این مؤسسه در تاریخ ۱۱/۰۹/۱۳۸۲ تحت شماره ۱۶۰۴۷ به ثبت رسید تا در قالب یک سازمان غیرانتفاعی _ غیردولتی به فعالیت ساختارمند برای آموزش علمی و تربیت اخلاقی و اعتلای فرهنگی دانشآموزان بیسرپرست و کم برخوردار بپردازد. هر چند حمایت معیشتی از خانوادههای تحت پوشش و تأمین نیازهای اساسی آنان همواره مورد توجه معاک بوده است اما امر آموزش فرزندان تحت پوشش از اولویت برخوردار بوده است.
حاصل تلاشهای معاک تاکنون تحت حمایت قرار گرفتن بیش از یکهزار و پانصد دانشآموز بوده که از خدمات مؤسسه بهرهمند شدهاند.
طرح توسعهی معاک
همراهی «مرحوم حاج عزیزاله میرزازاده منفرد» و اعضای محترم خانواده وی و اهدای یک باب منزل مسکونی واقع در این منطقه محروم موجب توسعه این تفکر انسانساز گردید و معاک با احداث ساختمان شماره ۱ خود در زمین اهدائی آن مرحوم اقدام به شناسائی و جذب جامعه هدف یعنی دانشآموزان کم برخوردار نمود.
در همین راستا با حمایت و همراهی بنیاد خیریه فرهنگی مرحوم حاج محمد نقی ترکمان برای ایجاد یک فضای آموزشی مؤثر و کارآمد، مراحل اولیه احداث ساختمان شماره ۲ معاک در منطقه فعالیت، آغاز گردیده است تا با احداث آن ضمن جذب حداقل ۳۰۰نفر از دانشآموزان کمبرخوردار منطقه و توسعهی کمّی فعالیتها، امر آموزش در معاک هر چه بیشتر به استانداردهای این حوزه نزدیک شود.
همچنین با هدف حفظ کرامت توانجویان مراجعهکننده به معاک، با احداث ساختمان شماره ۳ در مجاورت ساختمان مرکزی، ارائه خدمات معیشتی، خارج از محیط آموزشی و صرفاً در ساختمان مذکور انجام خواهد گرفت.
عرصه این ساختمان توسط خیر محترم «جناب آقای حاج صدرالدین دانش آشتیانی» تامین و هزینه احداث آن توسط نیکوکار ارجمند «جناب آقای مهندس مصطفی نکونظر» پرداخت گردیده که در دیماه سال ۱۴۰۱ مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.